Lisansüstü Başvuru Koşulları

İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği başvuru koşulları geçerlidir.

TEZLİ PROGRAM BAŞVURULARINDA ARANAN KOŞULLAR

• ALES puanının en az 65 (altmışbeş)
  • Yabancı Dil puanının en az 50 (elli) olması gerekmektedir.
  • Adayların değerlendirilmesinde:

ALES puanının %50’si

Yabancı Dil Puanının %10’u

Lisans Bitirme Derecesinin %10’si

Mülakat Notunun % 30’u

alınarak hesaplanacak başarı puanının en az 65 olması şartı aranır.

ÖNEMLİ NOT: ALES PUAN TÜRLERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKTE BELİRTİLEN TABLO ESAS ALINACAKTIR.

İKİNCİ ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞVURULARINDA ARANAN KOŞULLAR

Başvuru için 4 yıllık herhangi bir lisans programından mezun olmak yeterlidir.

1. ALES şartı aranmamaktadır.
  2. Yabancı Dil (YDS veya Esdeğeri) şartı aranmamaktadır.
  3. Programa kabulde, lisans mezuniyet not ortalamasının % 50’si ve
    mülakat sınavının % 50’si esas alınacaktır. Programa kabul notu en az 60 (altmıs)’tır.
  4. Lisans not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 (altmıs) olması gerekmektedir.
  5. Lisans eğitimlerini yurtdışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi
    almaları zorunludur.

BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA

ÖNEMLİ NOT: Uluslararası İşletmecilik Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programına kayıt yaptıracak İşletme, İktisat, Dış Ticaret, Çalışma Ekonomisi, Ekonometri bölümleri ile İşletme Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümleri dışında lisans diploması sahibi olanların, transkripleri incelendikten sonra İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 30. Maddesi uyarınca Bilimsel Hazırlık Programına tabi tutulmaları Anabilim Dalı Başkanlığı’nca uygun bulunmuştur.

2016 – 2017 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Duyurusu’na aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

22 Aralık 2016