Burs ve Kredi Olanakları
Siyasal Vakfı Bursu Genel Şartları
Siyasal Vakfı tarafından İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine burs verilmektedir.
Başvurular İnternet üzerinden online olarak yapılmaktadır. Elden başvuru kabul edilmemektedir.
Başvuru Şartları:
1) İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi olmak.
2) Bölümünde İngilizce hazırlık şartı olan öğrenciler için; hazırlık sınıfında okuyor olmak, hazırlık sınıfını başarılı olarak tamamlamak veya muaf olmak. ( Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin burs başvurusu geçersiz sayılacaktır. )
3) Alt sınıftan iki (2)’ den fazla dersten başarısız olmamak.
4) Son başvuru tarihine kadar internet üzerinden online olarak başvuru yapmış olmak.
Not 1: Başvuru şartlarını taşıyıp, formu doğru olarak dolduran tüm öğrenciler mülakata girebilecektir.
Not 2: Mülakat tarihleri daha sonra açıklanacaktır.
Not 3: Mülakat sonucunda burs almaya hak kazanan bütün öğrencilerden not durum belgesi, gelir durumu belgesi ve okuyan kardeşlerinin öğrenci belgeleri istenecektir.
Bu belgelerin burs sonuçları açıklanmasından itibaren on beş (15) gün içinde vakfımıza elden teslim edilmesi gerekmektedir.
Not 4: Başvuru formundaki beyanlarını belgelendiremeyenlerin bursları iptal edilecektir.
Fakültemizde kayıtlı öğrencilerin yaklaşık yarısı burs olanaklarına sahiptir. Burs alabilecekleri kurumların başlıcaları aşağıdaki belirtilmektedir:
Kredi ve Yurtlar Kurumu
Başbakanlık
Mezunlar Derneği
İ.Ü. Rektörlüğü
Diğer Özel Kişi, Kurum ve Vakıfların Bursları
Burslarla ilgili duyurular, gerekli belgeler ve son müracaat tarihleri Öğrenci Büromuzun “Burs Duyuruları” panosunda ilan edilmektedir. Ancak bazı kurumlar (örneğin Kredi ve Yurtlar Kurumu) duyurularını Ağustos ayında yapabilmektedir. Bu nedenle öğrencilerimizin panoyu izlemek için okulun açılmasını beklememeleri önerilir. Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) harç ve öğretim kredisi, mezuniyet sonrası dönemde faizi ile ödenmek koşuluyla verilmektedir. Bu kredilerin alınabilmesi için bu kuruma öğrenci tarafından bir taahhütname verilmesi gerekmektedir.KYK’na ilk başvuru, ÖSS başvuruları esnasında yapılmaktadır. Öğrenim kredisi ve harç kredisi (katkı kredisi) ayrı ayrı istenebileceği gibi, ikisi birarada da istenebilir.KYK’na ilk yıl müracaat etmeyenler, ya da müracaat ettikleri halde kredi alamamış olanlar, daha ileriki yıllarda KYK Bölge Müdürlüklerine şahsen başvurarak kredi talebinde bulunabilir.