"Engelsiz Ödülleri Bayrak Teslim Töreni” Gerçekleştirildi

“Engelsiz Üniversite Ödülleri 2019” kapsamında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü “Mekânda Erişim” alanında ödül aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2019” sahiplerini buldu. İstanbul Üniversitesi’nin kazandığı ödüllerin bayrak teslim töreni, 27 Haziran 2019 tarihinde İÜ Rektörlük Makamı’nda gerçekleştirildi.

“Biz İstanbul Üniversitesi Olarak Farkındalık Yaratmak İçin Çeşitli Projeler Yürüyoruz”

Kazanılan ödüller dolayısıyla mutluluk duyduğunu ifade eden İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, “Biz İstanbul Üniversitesi olarak farkındalık yaratmak için çeşitli projeler yürütüyoruz. Yılın belli zamanlarında onlarla bir araya gelip çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. İki amacımız var bizim. Öncelikli amacımız engelli kişilere bir katkımızın olması ikincisi de bu olayı kamuoyuna da duyurup farkındalık yaratmak” dedi.
Tören sırasında İÜ Genel Sekteri Metin Küçük ve İÜ Genel Sekreter Yardımcısı Figen Cihan da hazır bulundular. 


Bireysel Ödüller kategorisinde engelli bireylere yönelik katkılarından dolayı İÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Resa Aydın’a “Engelli Dostu” ödülü verildi.


“Mekanda Erişim” konusunda yapılan düzenlemeler kapsamında “Turuncu Bayrak” ödülleri ise fakülteler adına İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, İÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Kutgun Eyüpgiller ve İÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tansel Ak’a verildi.


Tören toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Haber: Eda FİDAN
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü